Kockaklub kockázás 1.

Kockaklub kockázás

 

Mit kell keresni egy Rubik-kockában?

Mindenkinek megvannak a maga szempontjai, amikor kockát választ. Azonban a tulajdonságok, jellemzők vagy jellemzők keveréke befolyásolja ezt a döntést. Ezek segítenek meghatározni a kocka általános minőségét és zökkenőmentes funkcionalitását.  

 

Milyen tulajdonságai vannak egy Rubik Kockának?

 

Forgatás: 

A verseny Rubik Kockák sebességre vannak optimalizálva, hogy kisebb legyen a súrlódásuk, minimális legyen az ellenállás. Ilyen verseny kockával a betanult algoritmusokat gyorsan el lehet végezni. 

 

Corner Cut:

 A sarokvágás az a képesség, ami teret ad a rugalmasságnak és a gördülékenységnek. A kocka képes akkor is el fordulni, ha a függőleges oldala nincsen teljesen egy vonalban. A mai kockák 45 fokos corner cutingot tesznek lehetővé. A roszabb kockák melyek nem fordulnak így, megszakítják az algoritmust, lelassítja, megzavarja a kocka mozgását.

 

Mágnesek:

A mágneses kockák új és egyre növekvő trendje nagyfokú kontroll biztosít a kockázás közben. Nagyszerű irányítást biztosítanak egy algoritmus alkalmazása közben. 

 

Matricák:

A matrica nélküli kockák meglehetősen népszerűek, jó tulajdonsága, hogy nem kell attól tartani, hogy a jövőben lekopik, de valaki szereti a hagyományos kinézetet ezért matricás Rubik Kockát választ. Ez a te ízlésednek megfelelő döntés legyen.

Elkapás

Az elkapás az, amikor egy kocka réteg egy másik kocka rétegbe ragad. Ez megzavarhatja az algoritmusod végrehajtását,  elvonhatja a figyelmedet. A tökéletesen megtervezett kockánál minimális az elkapás esélye,  a rosszul megtervezettnél viszont nagyobb a gyakorisága  a fennakadásnak.  Lényegében az elkapást a gyorsan forgó kockák rossz sarokvágása okozza.

 

Lockups

Ez a tulajdonság egyértelműen a nagyobb méretű kockáknál,  4×4, 5×5, és nagyobbaknál mutatkozik, mivel az ilyen kockák összetett kialakításúak és minél több rétegük van annál gyakrabban fognak elakadni.

 

Feszültségek

A feszültségek tartják össze az egész kockát. Ha a feszültségeket módosítod, akkor az összes réteget összehozod és több helyet adsz nekik egymás között, így ezeknek a beállításoknak a megtétele automatikusan kihat a fentebb tárgyalt összes jellemzőre. Azonban nem minden kocka igényel manuális beállításokat.

 

Matricák

A matrica nélküli kockák  meglehetősen népszerű választásnak számítanak, viszont vannak akik  még mindig a matricákkal ellátott kockákat részesítik előnyben. A matrica nélküli kockák egyik jó tulajdonsága az, hogy nem kell attól tartania, hogy a jövőben lekopik, viszont a matricásakról  a gyors mozgásnak köszönhetően könnyen lekopik a szín. Mindazonáltal a kockán lévő matricák nem befolyásolják a választási döntést, mivel ezek egyike sem határozza meg a kocka minőségét, vagyis a matricás, vagy matrica nélküli változat választása teljesen a Te döntésed. 

 

 

Következtetés

Miután végigolvasta ezt a vásárlás előtti útmutatót, most már megteheti a vásárlást, és élvezheti a nagyszerű kockázási élményt. Nem szabad elfelejtenie, hogy ami az egyik számára a legjobb kocka lehet, nem biztos, hogy megfelel az Ön preferenciáinak. Meg kell fontolnia, hogy olyan kockát vásároljon, amely olyan funkciókat hoz magával, amelyek a leginkább tetszenek Önnek. Ez azért van, mert a kocka minősége meghatározza az utazás kezdetét, ha kezdő vagy. Ne feledje, hogy a kocka jellemzőit és funkcionalitását bizonyos mértékig finomhangolhatja és simábbá teheti.

 

Boldog kockázást!

Kockaklub
Kockaklub

Szólj hozzá!